Sindromul ochiului uscat

Syndrom der trockenen Augen

Află cauzele și tratamentul pentru sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat este, în mare parte, cauzat de stilul de viață și de mediul înconjurător. Acesta apare atunci când cornea nu a mai fost lubrifiată (umidificată) timp îndelungat, iar senzația poate duce la iritații și inflamații la nivelul corneei.

Petrecerea unui timp îndelungat într-o cameră cu aer condiționat sau într-un mediu cu praf, urmărirea televizorului o perioadă mai lungă de timp, șofatul sau petrecerea timpului în fața monitorului cresc cu 10% șansele de a dezvolata sindromul de ochi uscat, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Persoanele care folosesc anumite medicamente ca: antihistamice, antidepresive sau anticoncepționale, au de asemenea, un risc cresc de a dezvolta sindromul de ochi uscat.

Lacrimile sunt esențiale unei vederi perfecte. Acestea curăță praful, secrețiile și neutralizează microbii, păstrând astfel ochiul umed.

De remarcat că acest sindrom apare în mod egal atât la purtătorii de lentile de contact cât și la restul populației.

Simptome ale ochiului uscat

  • Senzație de corp străin
  • Mâncărime
  • Uscăciune
  • Arsură la nivelul ochiului

Din păcate, majoritatea persoanelor cu ochi uscați nu fac nimic pentru a trata acest sindrom, pur și simplu învață cum să trăiască cu acest disconfort.

Calitatea și confortul vederii sunt estențiale pentru calitatea vieții.

Este dificil să se evite factorii care favorizează apariția sindromului de ochi uscat, dar simptmele pot fi semnificativ ameliorate prin folosirea lacrimilor artificiale .

Anumite persoane au dificulțăți cu aplicarea picăturilor direct pe globul ochular dar aceasta nu este singura modalitate de a aplica picăturile oftalmice. Un mod mult mai ușor și eficient este să trageți ușor cu degetele de pleoapa inferioară și să aplicați picătura pe ea.