Productia lentilelor de contact

Deși conceptul lentilelor de contact pare a fi o descoperire a lumii moderne, acesta datează de peste 500 de ani, cand Leonardo da Vinci a conturat prima idee despre lentilele de contact. Multe nume celebre au fost legate de istoria lentilelor de contact, iar toate procedeele tehnologice și încercările de a găsi soluții au contribuit la dezvoltarea conceptului.
De la lentile din sticlă, fabricate manual – foarte mari, grele și aproape imposibil de utilizat, lentile din plastic – mai moi și confortabile , specialiștii au îmbunătățit calitățile materialelor și tehnologiile folosite – astfel că, în anul 1999 apar primele lentile de contact moi, din silicon-hidrogel, ultima tehnologie în domeniu.

În prezent puteți găsi lentile de contact pentru aproape toate tipurile de corecție a vederii: miopia, hipermetropia, astigmatismul și prezbiopia. Trecerea la folosirea lentilelor de contact se face doar în urma unui consult de specialitate la medicul oftalmolog. Acesta vă va recomanda lentilele de contact, care vi se potrivesc, după următorii paramentri: dioptrie, raza de curbură, materialul din care sunt confecționate, conținutul de apă care asigură umiditatea și lubrifierea ochilor, filtre UV pentru a proteja ochii de radiațiile ultraviolete nocive, culoare, etc.
Lentilele de contact nu sunt doar o tendință a modei folosită de adolescenți sau tineri, ci tot mai multe persoane apelează la portul acestora, atât pentru corectarea vederii, cât și pentru o schimbare de imagine, prin intermediul lentilelor de contact cosmetice - acestea devenind un accesoriu inedit.

„Se estimează că aproximativ 50% din populația tării necesită corecție vizuală, iar în cadrul acestui segment purtătorii de lentile de contact se estimează a fi până la 1%, în timp ce în alte țări din UE purtătorii de lentile sunt 12 - 20% din totalul celor cu nevoi de corecție. Conform statisticilor Societății Americane de Optometrie, la ora actuala există peste 77 milioane de purtători de lentile de contact în intreaga lume.“