Lentilele și sportul – Atleți vs. Spectatori


Pe parcursul lunii august, o mulțime de ochi vor privi spre Rio de Janeiro. Iar când vine vorba de vedere, acesta este foarte importantă atât pentru o bună performanță a sportivilor, cât și pentru audiență, pentru a nu pierde nimic din frumusețea unei curse sau a unui meci.Lentile de contact pentru atleți

Nu toți vom participa la un maraton cu lentile de contact, dar principiul este același indiferent că este vorba de joggingul de dimineață sau de sprint. Cand ai un defect ocular care face vederea mai puțin perfectă, purtarea de lentile de contact în timp ce alergi este un mod ușor și sigur de a avea o mai mare concentrare și confort. Există o mulțime de sportivi care poartă lentile de contact pentru a-și îmbunătăți vederea . Fie că este vorba de alergare cu lentile de contact, ciclism cu lentile de contact sau a juca tenis cu lentile de contact, le puteți găsi în toate disciplinele spotive.

Când vine vorba de lupte și box, discipline care implică contact corp la corp, trebuie pus în balanță riscul ca lentila să se rupă în ochi, după un pumn în față și beneficiul de a avea o vedere clară. Totuși, unele dintre cele mai mari nume din box folosesc lentile de contact, alții le folosesc doar atunci când se antrenează.

Înotul este una dintre cele mai îndrăgite discipline sportive dar în timp ce nu toți înotătorii au o vedere perfectă, purtarea lentilelor de contact în timpul înotului nu este fără complicații . Riscul de a dezvolta infecții oculare crește atunci când lentila vine în contact cu apa. Unii experți susțin că se pot purta lentile de contact dar doar împreună cu ochelari de protecție pentru evita problemele cu ochii, însă aceștia trebuie să fie fixși, astfel încât apa să nu poată intra sub lentile.Care sunt cele mai bune lentile de contact pentru atleți?

Să presupunem că dorești să devi un atlet și vederea ta nu este perfectă. Ochelari de vedere îți pot sta în calea performanței, astfel încât ești în căutare de lentile de contact. Cel mai simplu și practic mod este acela de a purta lentile zilnice. În acest fel ai o pereche nouă în fiecare zi pentru a-ți menține ochii sănătoși și umezi . Dar, atunci când este vorba despre lentile de contact pentru sportivi, condițiile sunt un pic diferite. Apare riscul mult mai mai mare ca lentilele să fie pierdute în timpul antrenamentelor sau în timpul unei competiții, decât atunci când sunt folosite doar în viața de zi cu zi. Dacă pierzi una dintre lentilele tale zilnice paguba nu este așa de mare ca în cazul în care utilizezi lentile lunare.Lentile de contact care îmbunătățesc performanța sportivă

Este peste tot la știri în America că tot mai mulți atleți încearcă lentile de contact de culoare roșie pentru a-și îmbunătăți performanțele . Nu există încă nici un raport oficial în sprijinul acestui fapt, dar lentilele de contact roșii pentru sportivi pot fi văzute acum în multe sporturi. Se spune că acestea sunt eficiente în a bloca unele raze solare, astfel încât să dea atletului o mai buna focalizare. Încearcă cum ai arăta cu lentile de contact de culoare roșie, este suficient pentru a speria concurența?Nu rata nimic cu lentile!

Probabil vara aceasta vei urmări evenimente sportive internaționale aproape în orice moment al zilei. Va veni un moment în care trebuie să stai treaz o noapte întreagă pentru a urmări maraton, ciclism, gimnastică, box sau înot. Si ai nevoie de o vedere perfectă pentru a nu pierde lucrurile importante! S-ar putea să te intrebi cât de multe ore poți purta lentilele de contact? Ei bine, depinde de marcă, dar o mulțime de lentile din ziua de azi pot fi purtate până la 12-16 ore . Pentru perioade mai lungi, întrebați opticianul dumneavoastră dacă le puteți utiliza zi și noapte, de exemplu, Air Optix Night&Day Aqua.

Dacă ai impresia că ochii tăi sunt oobosiți și roșii, dar poate nu vrei să mergi încă la culcare pentru ca esti în mijlocul unei curse de canotaj, calmează-ți si hidratează-ți ochii cu picături oftalmice pentru ochi uscați și apoi du-te la culcare după terminarea cursei!Urmărește-ți sportivul favorit cu o vedere clară

Chiar dacă vederea ta nu este perfectă, poți încă aspira să devi unul dintre sportivi de top. Dacă ești în căutarea celor mai bune lentile de contact pentru sport, întreabă-ți opticianul și aruncă o privire asupra diferitelor mărci de lentile zilnice. Pentru moment, să ne concentrăm să susținem sportivii noștri și să sperăm la cât mai multe medalii de aur la Rio!

Comentarii

Aveți întrebări?