Lentilele de contact - siguranță și confort pe pârtie


Lentilele de contact - siguranță și confort pe pârtie

Lentilele de contact pot reprezenta un adevarat avantaj pentru sportivi, deoarece le poate îmbunătăți confortul și vederea, iar acestea duc la creșterea performanțelor sportive și al siguranței. Însă acest lucru este valabil mai ales pentru sporturile de iarnă . Fie că ești un schior împătimit sau doar te bucuri ocazional de pârtie, iată ce trebuie să știi despre avantajele lentilelor de contact pentru sporturile de iarnă

Beneficiile lentilelor de contact

Lentilele de contact asigură un număr mare de beneficii pentru atleți, ce le pot îmbunătăți performanțele sportive. Folosirea acestora asigură permite vedere periferică totală, deci câmpul tău vizual nu va mai fi limitat de rama ochelarilor. De asemenea, ele îmbunătățesc abilitatea de a percepe distanța relativă a obiectelor într-un câmp larg, lucru extrem de important când te afli pe un versant. Poate cel mai important lucru, folosirea lentilelor de contact îți permit folosirea unor ochelari de protecție pentru ski, ochelari de soare sau o cască de protecție fără nici un disconfort. Ochelarii de ski sau # asigură o protecție totală împotriva razelor UV dăunătoare, care sunt foarte puternice în zilele însorite, deoarece sunt reflectate de zăpadă.

Ce trebuie să discuți cu opticianul tău

Însă, înainte de achiziția acestora, este foarte important să discuți cu opticianul tău pentru a alege produsul potrivit nevoilorsau stilului tău de viață. Dacă te pregătești să pleci la munte pentru o vacanță la ski, ar trebui să iei în considerare {{getCategory­Link:18,lenti­lele de unică folosință}} pentru avantajele lor. De asemenea, opticianul tău îți poate recomanda niște lentile cu filtru UV , ce asigură o protecție suplimentară împotriva razelor dăunătoare.

Lentilele de contact și siguranța pentru sportivi

Dincolo de confortul oferit și de simplitatea acestora, lentilele de contact reprezintă cea mai sigură opțiune pentru sportivii cu afecțiuni ale vederii. În lumea sportului accidentele se întâmplă destul de des, iar rama ochelarilor sau lentilele acestora, în urma unui impact, pot cauza traume destul de grave ochilor sau feței. În plus, acuitatea vizuală îmbunătățită oferită de lentilele de contact îți va permite să eviți obstacolele sau pericolele de pe versant sau de pe pârtie, lucru imposibil în cazul ochelarilor. De asemenea, ochelarii de ski sau căștile de protecție se vor așeza perfect pe cap, și te poți bucura la maximum de vacanța ta în condiții de siguranță deplină și cu un confort sporit.

Comentarii

Aveți întrebări?