Vara și lentilele de contact: Vacanța la mare


Sfaturile noastre pentru îngrijirea lentilelor pe perioada vacanței de vară

Știm cu toții că vara însemană soare, căldură și pentru cei mai mulți dintre noi, o frumoasă vacanță la mare. Există căteva întrebări legate de activitățile specifice verii și lentilele de contact, întrebări care nu ar trebui să rămână fără răspuns. Cum ar fi: Pot să inot cu lentilele de contact aplicate pe ochi? Ce lentile sunt mai recomandate pentru vacanța de vară? Este posibil ca lentilele de contact să se topească la soare? Și căteva recomandări pentru a evita uscăciunea ochiilor din cauza căldurii.A purta sau a nu purta lentile atunci când înotăm? Aceasta este întrebarea

Într-o zi fierbinte de vară cel mai bun mod de a te răcori este o baie în mare sau în piscină. Dar pentru cei care poartă lentile de contact se pune întrebarea dacă pot înota cu lentilele de contact aplicate pe ochi? Răspunsul este nu, nu poți înota cu lentilele aplicate pe ochi deoarece apa poate pătrunde în spatele lentilei, fapt care poate conduce la o infecție oculară. Nu este recomandat nici să faci duș cu lentilele de contact pe ochi. Dacă totuși ești nevoit să faci duș cu lentilele pe ochi, trebuie să fii foarte atent pentru a nu lăsa apa să-ți intre în ochi. Anumite studii de dată recentă sugerează că poți înota cu lentilele de contact aplicate pe ochi dar doar dacă porți ochelari de înot pentru a evita contactul lentilelor cu apa.

Simplitatea lentilelor zilnice, atunci când călătorești sau te plimbi pe malul mării

Porți lentile de contact și vrei să faci alplinism sau vrei să-ți petreci întreaga zi pe plajă dar nu ai chef sau timp să ai grijă de lentilele tale? Lentilele zilnice sunt cea mai bună alegere! Petrecând multe ore în aer liber sau pe plajă, este foarte probabil ca lentilele tale să acumuleze praf, nisip sau impurități. Folosind lentile zilnice vei fi sigur că ai o pereche nouă de lentile în fiecare zi, fără a te mai preocupa curățarea lor. Cu siguranță, lentilele de unică folosință reprezintă cea mai igienică și sănătoasă metodă de a purta lentile de contact. Mai mult, e super simplu! Poți să te bucuri de vacanță fără a te mai preocupa de îngrijirea lor. În plus, dacă din greșeală, ți-ai deteriorat o lentilă în timpul unui meci de volei sau făcănd alpinism, nu va fi la fel de costisitor să o înlocuiești ca și în cazul lentilelor săpămânale sau a lentilelor lunare!Este posibil ca lentilele să se topească la soare?

Sau în căldura emanată de grătarul de afară? Nu, acest lucru este doar o legendă urbană. Lentilele de contact moi sunt fabricate din silicon, material cu punctul de topire la 121 de grade Celsius. Pentru ca lentilele să se topesă pe ochi este necesar ca lacrimile tale să treacă prin punctul de fierbere de 100 de grade Celsius. Asta înseamnă că, pe perioada verii, nu este necesar să-ți păstrezi lentilele în frigider și este total interzis să le congelezi. Lentilele trebuie să fie păstrate la temperatura camerei, dar poți păstra soluția în frigider pentru a rămâne proaspătă pe parcursul zilelor caniculare.Recomandările noastre pentru a evita uscăciunea ochilor atunci când te expui la soare

Nu doar frigul îți poate provoca uscăciunea ochilor dar și căldura verii. Îți oferim câteva sfaturi pentru a evita uscăciunea ochilor și alte iritații, pentru a te bucura din plin de vacanța ta de vară:

• Bea multă apă.
Atunci când stai la soare, nu uita să-ți hidratezi corpul și ochii. În medie, un adult are nevoie de 3 litrii de apă pe zi dar atunci când te expui la soare, este necesar să bei mai multă apă.

• Folosește picături și spray-uri oftalmice
Folosește picături oftalmice pentru a-ți hidrata și pentru a-ți răcorii ochii. Aplică câteva picături direct pe lentila uscată pentru a o putea înlătura mai ușor.

• Curăță-ți bine lentilele după fiecare folosire
După o zi afară în soare, este foarte ușor ca lentilele tale să acumuleze praf sau nisip. Evită iritarea ochilor prin curățarea lentilelor doar cu soluții pentru întreținerea lor. S-a dovedit că prin frecare se obține o curătare mult mai profundă a lentilei. Și nu uita, folosind lentile de unică folosință nu mai trebuie să parcurgi această etapă.

• Lentile cu filtru UV și ochelarii de soare
Așa cum este nevoie să-ți protejezi pielea folosind cremă pentru protecție solară, la fel ar trebui să-ți protejezi și ochii de razele solare. Există mai multe tipuri de lentile de contact cu protecție UV printre care și lentilele TopVue Daily. Reține doar că, lentila de contact acoperă doar o parte din ochi, deci , întotdeauna, combină lentilele cu ochelari de soare atunci când te expui la soare.Acum când ai aflat cum să-ți păstrezi ochii sănătoși și fericiți, pe perioada expunerii la soare, îți dorim să te bucuri de vară și să ai o vacantă minunată!

Comentarii

Aveți întrebări?