Info utile

Cumpăraţi numai lentile de contact care v-au fost recomandate de către specialistul oftalmolog. Nu cu mai mult de 12 luni înainte de a cumpăra lentilele de contact din magazinul nostru online, ar trebui să vizitaţi un cabinet oftalmologic şi să vă supuneţi unui control de specialitate. Această regulă de bază se raportează la toate lentilele de contact, inclusiv lentilele de contact colorate.

Cumpăraţi numai atunci când cunoaşteţi cu precizie parametrii lentilelor dumneavoastră de contact:

Curbura (BC sau RC) indică gradul de curbură în interiorul lentilei. Se măsoară în milimetri și cuprinde valori între 8.3 și 10 mm. Pentru un confort maxim în purtare, lentila de contact trebuie să se potrivească cu raza de curbură a corneei.
Diametrul (DIA) indică distanța, în milimetri, de la o marginea a lentilei de contact la cea opusă. Cuprinde valori între 13.8 și 14.5 mm. Este un paramentru deosebit de important atunci când alegem lentilele de contact, în cazul în care diametrul nu este potrivit pot apărea iritații la nivelul corneei, făcând purtarea lentilelor insuportabilă.
Cilindrul (CYL) este un paramentru necesar în alegerea lentilelor pentru corectarea astigmatismului. Indică numărul de dioptrii necesare pentru corecție. Întotdeauna are valori negative (-).
Ax (AXA) este un paramentru tot pentru lentilele torice. Se exprimă în grade și cuprinde valori între 0 și 180 de grade. Axa indică orientarea dioptriei cilindrice în lentile pentru a compensa defectele de astigmatism.

Nu cumpăraţi lentile de contact neaprobate! Compatibilitatea parametrilor nu este o garanţie a succesului schimbării. Marca nouă vă poate irita ochiul şi nu poate fi capabilă să vă ofere corecţia văzului de care aveţi nevoie.