Confortul în purtarea lentilelor de contact


Confort redus în purtarea lentilelor de contact? De ce? Cum putem îmbunătății confortul?
Aproximativ 50% din purtătorii de lentile de contact suferă de sindromul de “ochi uscat”. Acest sidrom apare fie datorită unei cantități insuficiente de lacrimi, fie din cauza unei insuficiente lubrifieri a ochiului datorită unei dereglări în funcționarea filmului lacrimal. Acest sindrom de “ochi uscat” apare mai ales la persoanele care petrec timp îndelungat în fața calculatorului, la persoanele care citesc mult sau conduc mașina timp îndelungat. Când ne concentrăm, clipim des, ceea ce conduce la o evaporare mare a filmului lacrimal. Ca urmare a clipirii , un strat subțire din filmul lacrimal se răspândește peste ochi contribuind la menținerea suprafeței ochiului fină, curată și umedă.

Importanța substanțelor lubrificante și a hialuronatului de sodiu
Substanțele lubrifiante reprezintă un factor important în purtarea confortabilă a lentilelor de contact și a senzație de confort a ochiului în general, chiar dacă nu sunteți purtători de lentile de contact. Dacă vă simțiți ochii obosiți sau uscați pe parcursul unei călătorii cu mașina într-o zi însorită sau în timul folosirii calculatorului , ar trebui să vă gândiți cum puteți rezolva această problemă. În ultimul timp au apărut foarte multe tipuri de picături oftalmice care promit o rezolvare miraculoasă a sindromului de ochi obosiți. Este important să verificăm compoziția acestor picături și mai ales conținutul de substanțe lubrifiante.

Ați auzit de substanța miraculoasă de lubrifiere numită hialuronat de sodiu?
Hialuronatul de sodiu este o componentă estențială a matricei extracelulare. Această substanță se găsește în mod natural în corpul omenesc. Poate fi găsită, de exemplu, în umoarea vitroasă sau în țesutul pielii.
Datorită caracteristicilor sale biologice, acidul hialuronic poate stoca o cantitate de apă de aproximativ 1.000 de ori greutatea sa, fapt care face ca această subsanță să dețină proprietăți unice de hidratare și antiinflamatoare, grăbește vindecarea și reduce apariția cicatricilor (folosit în chirurgia plastică).

Cele mai importante produse care conțin hialuronat de sodiu
Soluțiile pentru lentile de contact: soluțiile Gelone , soluțiile LAIM-CARE
Picături oftalmice: Laim-Care moisture eye spray
Anumiți producători deja includ această excepțională substanță lubrifiantă în fabircarea lentilelor de contact- datorită acestei substanțe crește permeabilitatea oxigenului în lentilă, de unde se eliberează treptat pe parcursul mai multor ore, fapt ce asigură o lubrifiere efectivă a ochiului.
Pe piața mondială actuală doar lentilele de contact TopVue- produse de compania Pegavision, conțin hialuronat de sodiu.
Lentilele de contact TopVue sunt disponibile în următoarele versiuni: zilnice(de unică folosință), bi-săptămânale și lunare.

Tehnică adecvată și plăcută de picurare
Înclinați capul pe spate și priviți în sus
Utilizați degetul pentru a trage ușor de pleoapa inferioară - acest lucru va crea un mic "buzunar"
Picurați o picătură în “buzunarul” creat
Eliberați pleoapa inferioară și închideți ochiul timp de câteva secunde
Procedura poate fi aplicată de câte ori este necesar. Dacă efectul durează doar un timp scurt, vă recomandăm să cereți sfatul medicului dvs. oftalmolog. Tulburările puternice ale filmului lacrimal este recomandabil să fie discutate cu un expert.
Picături pentru ochi tip COMOD- sistem de dozare Așa-numitele sisteme de dozare Comod (Continuous monodoză) creează volumul dozei necesare pentru tine.
Avantajele sistemului COMOD
Sterilitate de contact garantată - nu poate fi contaminat din aer sau prin atingere cu mâna, pleoapa etc.
Dozare economică (300 de picături în 10 ml- volumul flaconului)
Compania URSAPHARM foloseste sistemul COMOD în produsele sale. HYLO-CARE și HYLO-COMOD , sunt produse fără conservanți și în prezent sunt unele dintre lacrimile artificiale cele mai cunoscute de pe piată.

Comentarii

Aveți întrebări?