Aplicarea lentilelor de contact

Aplicarea și scoaterea lentilelor de contact este un exercițiu, în timp, exersând, vă veți perfecționa propria tactică. Procedura este una simplă. Iată câteva sfaturi utile:
Spălați-vă mâinile cu apă și săpun și uscați-le cu un prosop care nu lasă scame.
Spalati, clatiti și dezinfectați lentilele dupa fiecare folosire.
Începeți întotdeauna manevrarea cu aceeași lentilă de contact, pentru a evita confuzia între lentila pentru ochiul stâng și lentila pentru ochiul drept, mai ales când este vorba de lentile cu dioptri.

Aplicarea lentilelor pe ochi
După deschiderea blisterului, folosiți degetul arătător și scoateți lentilele. Inspectați lentila de fiecare dată, ca aceasta să nu prezinte fisuri și să fie în poziția corectă (marginile lentilei trebuie să stea în sus). Unele lentile au indicatori pentru a face manevrarea mai ușoară.
Odată ce lentila de contact este orientată corect, folosiți-vă de degetul mijlociu de la aceeași mână și trageți ușor, în jos, de marginea pleoapei inferioare. Cu degetul arătător aplicati lentila în partea de jos, pe zona albă a ochiului.
Eliberați pleoapele, pe rând și clipiți pentru puțin timp. Lentila se va fixa și se va centra singură.
Folosiți aceeași procedură și pentru celălalt ochi.

Scoaterea lentilelor de pe ochi
Înainte de a scoate lentilele, pentru a facilita această manevră, puteți folosi picături pentru ochi(cate o picăturaă în fiecare ochi), pentru a lubrifia lentilele și a le îndepărta mai ușor.
Priviți în sus și trageți ușor în jos, cu degetul mijlociu, de pleoapa inferioară a ochiului.
Cu degetul arătător de la aceeași mână, fixați lentila pe marginea inferioară și trageți-o în jos, în zona albă a ochiului. Apucați lentila ușor, cu degetul mare și arătător și scoateți-o de pe ochi.
Daca marginile lentile se lipesc, folosiți soluție și frecați ușor lentila, până revine la forma inițială.
Folosiți aceeași procedură și pentru celălalt ochi.

!Există, desigur, mai multe moduri de aplicare și scoatere a lentilelor de contact, vă recomandăm să o folosiți pe cea care vă este mai covenabilă!

De asemenea, vă recomandăm să cereți și să urmați sfatul medicului oftalmolog!